top of page

Waarom Zelfreflectie

Het is een manier/handleiding die je ondersteund moeilijke situaties in je leven te handelen. En wie wenst dit niet. Een weg waar jij, in autonome regie, je leven leiding geeft. Waar jij je niet meer door emoties/overtuigingen etc., die vanuit je onderbewustzijn komen, laat leiden.

Het grootste deel van je Bewustzijn ligt in het onderbewustzijn. Zie het als een ijsberg. Een derde van de ijsberg is te zien boven water maar twee derde is onderwater en niet zichtbaar boven water. Je moet eerst in het water springen zodat het deel wat onderwater ligt zichtbaar wordt voor jou. 

Ik noem dit 'diepzielduiken'. 

In het onderbewustzijn zijn bewustzijnsdelen van ons aanwezig (o.a. ego-bewustzijnsdelen) die juist door in het onbewuste te zijn belandt, je beïnvloeden zonder dat je er erg in hebt. Alles wat ooit aan ongewenste ervaringen, emoties etc. is ontstaan ligt hierin weggestopt en verscholen. Dat maakt dat je vaak niet weet (bewust bent) waar een bepaalde reactie, emotie, overtuiging of/en gedragspatroon vandaan komt. 

Zelfreflectie is een tool die je naar je Onderbewuste leid om naar je emoties, gedrag en overtuigingen etc. te kijken. Door het bewust kijken/ervaren van bijvoorbeeld een emotie maakt dat die Bewustzijnsdelen (het zijn delen van JOU, ze horen bij JOU) die aan deze emotie zijn verbonden zich niet meer weggestopt voelen. Ze zijn op dat moment door jou gezien. Ze hebben weer bestaansrecht en mogen er zijn. Maar zonder nog een keer geleefd hoeven te worden!!! Want je hebt deze ervaring al gedaan. Dat hoeft niet nog een keer. 

bottom of page